Bandenzoeker Verkooppunten

Nieuws

TOYO TIRES neemt deel aan de 24 uur van de Nürburgring

31 mei 2021

Hyogo, Japan - 31 mei 2021 - TOYO TIRE Corporation (hoofdkantoor: Itami City, prefectuur Hyogo, voorzitter en CEO: Takashi Shimizu, hierna ‘TOYO TIRES’) kondigt aan dat ze van 3 tot 6 juni 2021 zullen deelnemen aan de ‘24 uur van de Nürburgring’ (49e ADAC TOTAL 24-uursrace) in Duitsland.

De 24 uur van de Nürburgring is een van de meest veeleisende uithoudingsraces ter wereld. De Nürburgring, die uit twee banen bestaat, het F1 Grand-Prixcircuit en de Nordschleife, is berucht. Met een hoogteverschil van meer dan 300 meter en meer dan 70 bochten in elke ronde van 25 km vormt dit racecircuit in de Eifel een unieke uitdaging. Door het bergmicroklimaat kunnen de piloten in de 24-uursrace zich ook aan plotse weersveranderingen verwachten die hun racestrategie kunnen bemoeilijken. Gedurende 24 uur topprestaties leveren in onvoorspelbare omstandigheden is een bijzondere uitdaging voor zowel wagen als bestuurder, en biedt TOYO TIRES de kans om zijn banden tot het uiterste testen.

In 2021 zal TOYO TIRES opnieuw aan de race deelnemen met NOVEL Corporation*1 (hoofdkantoor: Gifu City, prefectuur Gifu, voorzitter: Taku Watanabe; hierna ‘NOVEL racing’), volgend op hun inschrijving voor de race van 2020 na de ondertekening van een partnerschapsovereenkomst vorig jaar. TOYO TIRES heeft banden ontwikkeld voor de TOYOTA Supra GT4 en LEXUS RC F, de twee wagens waarmee NOVEL racing en Ring Racing*2 zullen deelnemen.

*1 NOVEL Corporation: het gespecialiseerde LEXUS-tuningbedrijf ontwikkelt en verkoopt hoogwaardige onderdelen voor het LEXUS "F"-model. Ze doen al sinds 2016 mee aan de race en behaalden de tweede en derde plaats in de SP8-klasse in 2018.

*2 Ring Racing: deze autotuner gevestigd in de buurt van de Nürburgring bouwt al meer dan 10 jaar racewagens.

In de ‘Nürburgring Endurance Series’ die dit jaar op de Nordschleife werd gehouden, eindigde de TOYOTA Supra GT4 als 2e in zijn klasse in ronde 2, terwijl de LEXUS RC F als 1e in zijn klasse eindigde in ronde 3. Beide door TOYO TIRES ondersteunde racewagens starten de 24-uursrace alvast met goede resultaten achter hun naam.

Dankzij de motorsport kunnen de prestaties van banden wereldwijd worden verbeterd door objectieve en uit ervaring opgedane gegevens over extreem gebruik te integreren in de productontwikkeling.

     


Left: LEXUS RC F Right: TOYOTA Supra GT4

Laatste Nieuws