Bandenzoeker Verkooppunten

Nieuws

Toyo Tires aanwezig op AMTS 2024

14 maart 2024

Van 22 – 24.03.2024 vindt AMTS 2024 plaats in Boedapest. Toyo Tires zal wederom aanwezig zijn op een stand.

De AMTS vindt plaats sinds 2006. Destijds startte de tentoonstelling op een totale oppervlakte van ca. 200 m². 14.000m². Sindsdien is het evenement uitgegroeid tot een van de belangrijkste tuningbeurzen op het Europese continent met een totale oppervlakte van ongeveer 125.000² dit jaar en zal het in 2024 gedurende drie dagen meer dan 1.000 voertuigen ontvangen.

Dit jaar zal Toyo Tires wederom samen met AKH aanwezig zijn op AMTS. Vorig jaar werd het Toyo Tires Tread Path in kleinere vorm naar de AMTS gebracht en was erg populair bij de bezoekers. Daarom is er dit jaar weer een Europees Toyo Tires Tread Path op AMTS. Er zullen 5 legendarische auto's te zien zijn, waaronder één van JP en een echte racewagen van Ring Racing in Toyo Tires-design.

 

Maar niet alleen auto's zijn op de stand te bewonderen. Ook in de bagage zit een nieuwe duurzame conceptband van Toyo Tires, die voor het eerst werd getoond op de Tokyo Auto Salon 2024 en nu te bewonderen is op AMTS 2024. De conceptband is gemaakt van 90% duurzame materialen. Hiervan bestaat 60% uit hernieuwbare materialen, waaronder butadieenrubber uit biomassa, styreen-butadieenrubber uit biomassa, siliciumdioxide uit rijstschillen, plantaardige olie en polyester uit organische grondstoffen. Nog eens 30% van de band is gemaakt van gerecyclede materialen, waaronder CO2-afgeleid butadieenrubber, gerecycled roet, gerecycled hieldraad en gerecycled staalkoord.

 

Zelfs de rallyversie van de Open Country M/T is gemaakt van 50% duurzame materialen en getest tijdens de Dakar Rally. Zo kan de duurzame conceptband van Toyo Tires worden gezien als een springplank om de duurzame materialen in serieproductie te verhogen naar 40% in 2030 en naar 100% in 2050. Visueel zal de conceptband meteen opvallen op de stand op AMTS 2024, aangezien het zijprofiel is geïnspireerd op de onderwerpen elektrische halfgeleiders en duurzaamheid.

Naast de auto- en banden-highlights biedt Toyo Tires bezoekers op AMTS 2024 opnieuw een reactiespel aan, waarbij enkele prijzen te winnen zijn. Dit is echter niet de enige plek waar prijzen van Toyo Tires te winnen zijn. Bezoekers van AMTS 2024 kunnen zich verheugen op een loterij voor een auto in Toyo Tires-design op het hoofdpodium.

Laatste Nieuws