Bandenzoeker Verkooppunten

Nieuws

90% duurzame materialen

12 januari 2024

Toyo Tires presenteert een conceptband die 90% duurzame materialen gebruikt op de Tokyo Auto Salon 2024.

Op de Tokyo Auto salon, presenteert Toyo Tires zijn Sustainable Concept Tire. De band, die 90% duurzame materialen* gebruikt, is een stap voorwaarts naar een meer moderne mobiliteit in de toekomst. Tot nu toe bedroeg het hoogste gebruik van duurzame materialen in één van onze banden 50%. Deze prestatie werd geleverd in de Open Country banden die werden gebruikt in de Dakar Rallye van 2024. Deze nieuwste ontwikkeling, die vandaag is onthuld, overtreft dit aandeel aanzienlijk.

Duurzame materialen kunnen grofweg worden onderverdeeld in "hernieuwbare materialen" die kunnen worden gerecycled, zoals materialen van natuurlijke oorsprong, en "gerecyclede materialen" die worden hergebruikt uit materialen die al op een of andere manier zijn gebruikt. Deze conceptband maakt gebruik van hernieuwbare materialen zoals butadieenrubber uit biomassa, styreen-butadieenrubber uit biomassa, rijstkafasiliciumdioxide, plantaardige olie en polyestervezel uit biologische landbouw (ongeveer 60% van het totaal) en gerecyclede materialen. We gebruiken van CO2 afgeleid butadieenrubber, dat met succes samen met de Toyama Universiteit in Japan is ontwikkeld, evenals teruggewonnen roet, gerecyclede kralendraad en gerecycled staalkoord (ongeveer 30% van het totaal).

Het doel is een gebruikspercentage van 40% in 2030 en 100% in 2050. Deze conceptband is een ontwikkelingsproduct dat dient als opstap naar dat doel. Deze band minimaliseert de rolweerstandscoëfficiënt, wat in grote mate bijdraagt tot de vermindering van broeikasgasemissies tijdens de volledige levensduur van de band en de verbetering van het rijbereik van elektrische voertuigen. De band behaalt de hoogste score voor rolweerstand in het Japanse bandenlabelsysteem. In de toekomst zal Toyo Tires verdere technologische innovaties naar praktische toepassingen brengen en producten ontwikkelen en op de markt brengen die zullen bijdragen tot de realisatie van een duurzame mobiliteitsmaatschappij.


* Van de grondstoffen die nodig zijn om banden op de markt te brengen, zijn de materialen die erkend zijn om bij te dragen tot de vermindering van de milieuvervuiling de meest geschikte.

Laatste Nieuws