Bandenzoeker Verkooppunten

Nieuws

President & CEO ontvangt award van Servische regering

19 februari 2024

Op 15 februari ontving president en CEO Takashi Shimizu de "Gouden Medaille van Verdienste" van de regering van de Republiek Servië.

De ceremonie vond plaats in het presidentieel paleis, waar president Aleksandar Vučić de medailles uitreikte als erkenning voor hun "grote bijdragen en prestaties aan de Republiek Servië op het gebied van economische ontwikkeling".

 

 

 

 

 

 

 

Biografie: Representatief directeur, president en CEO Takashi Shimizu

Geboortedatum

April 2, 1961, Kyoto Prefecture

Biografie

April 1985 Gestart bij Toyo Tires

April 2010 President, Toyo Tire Holdings of Americas Inc.

January 2013 Head of Tire Planning Division of Toyo Tires

March 2014 Executive Officer of the Company, General Manager of Tire Planning Division, Tire Business Division

July 2015 Managing Executive Officer of the Company, General Manager of Tire Planning Division, Tire Business Division

November 2015 Representative Director, President & CEO of the Company

Andere posities

2018 Chairman of the Japan Automobile Tire Association, Chairman of the Tire Fair Trade Council

2020 Chairman of Osaka Rubber Industry Association

2022 Chairman of Japan Rubber Manufacturers Association

Onderscheidingen

2023 Medal with Blue Ribbon Received

Achtergrond Informatie

In 2019 heeft Toyo Tire Co.Ltd. besloten hun eerste Europese productiebasis in de Republiek Servië te vestigen en in 2020 begon men met de bouw van een bandenproductiefabriek op een uitgestrekt stuk land in Indja City.

Tijdens de coronapandemie vond de baanbrekende ceremonie op afstand plaats tussen Servië en Japan, maar president Aleksandar Vučić was aanwezig op de bouwplaats om de creatie van nieuwe banen te markeren zodra de fabriek in gebruik werd genomen. De boodschap uit die tijd was dat we van plan zijn de basis te leggen voor een nieuwe industrie.

In 2022 werd het gebouw voltooid en in juli begonnen de werkzaamheden, met een officiële openingsceremonie in december. Tijdens de ceremonie zei president Shimizu: ‘Ik heb er vertrouwen in dat we de nieuwe fabriek op deze locatie hebben kunnen voltooien en exploiteren dankzij de buitengewone passie van overheidsfunctionarissen voor de economische ontwikkeling van het land.’ Naast het snel leveren van zeer aantrekkelijke producten en het bevorderen van lokale productie voor lokale consumptie in de Europese regio, functioneren we volledig als strategische bevoorradingsbasis voor de belangrijkste Amerikaanse markt en hebben we een hoge bestaanswaarde."

President Aleksandar Vučić, die aanwezig was, zei: "Vandaag is een speciale dag waarop een droom die ik al vijf jaar met mijn Japanse vrienden koester, uitkwam. Ik heb er vertrouwen in dat de beste banden die in Servië worden gemaakt hier vandaan zullen komen. Wij Ik hoop dat het naar de wereld zal worden verscheept, inclusief de Noord-Amerikaanse en West-Europese markten." Deze fabriek is de enige greenfield-investering van Toyo Tires in Europa, en de kwaliteit en uitrusting ervan behoren tot de beste ter wereld. De president feliciteerde de investering van Toyo Tire met zijn boodschap en zei: 'Het is ons geluk en onze trots dat het salarisniveau van onze burgers stijgt.'


De Servische fabriek is een slimme fabriek die gebruik maakt van de nieuwste technologie om processen te visualiseren en een optimaal beheer te bereiken door hoogproductieve apparatuur met hoge precisie te koppelen. De fabriek produceert hoogwaardige, concurrerende banden en reageert op marktinzichten, waaronder de verschuiving naar elektrische voertuigen.
 
Grenzend aan het fabrieksgebouw is een hardlooptestparcours aangelegd met een rechte lijnafstand van 720 meter en een ronde van 1.690 meter, waardoor snelle evaluaties mogelijk zijn in overeenstemming met wettelijke voorschriften die de tijdige marktintroductie van aantrekkelijke producten ondersteunen. Op de locatie is een van de grootste systemen voor de opwekking van zonne-energie van het land geïnstalleerd met een stroomopwekkingscapaciteit van 8,4 Mw, wat ook zal helpen de CO2-uitstoot te verminderen. Naast het bevorderen van de lokale productie voor lokale consumptie in Europa, zal de nieuwe fabriek ook Noord-Amerika bevoorraden, als belangrijk doel.
 

In november 2023 werkte Toyo Tire Holdings of Europe GmbH, het Europese hoofdkantoor van Toyo Tire, samen met de Universiteit van Novi Sad (voorzitter: Dejan Madic) met het oog op onderzoek en ontwikkeling van duurzame grondstoffen, waarbij een overeenkomst werd gesloten voor samenwerking tussen de industrie en de academische wereld. In de toekomst zullen we gezamenlijk onderzoeksresultaten nastreven in de ontwikkeling van duurzame materialen wereldwijd.

 

Laatste Nieuws