Bandenzoeker Verkooppunten

Nieuws

Toyo Tires Partner van de Professional Darts Corporation

12 december 2018

Toyo Tires is officieel partner geworden van de Professional Darts Corporation.

Toyo Tires heeft aangekondigd dat de onderneming een van de officiële partners wordt van de Professional Darts Corporation (PDC). De overeenkomst van drie jaar gaat in vanaf het William Hill World Darts Championship. 

Darts is als tv-sport bovendien groter dan ooit dankzij de prijzenpot van 14 miljoen Britse pond.
Die toenemende interesse voor de wereldwijde toernooien is ook Toyo Tires niet ontgaan en de onderneming wil dankzij de sponsorovereenkomst wereldwijd een recordaantal kijkers bereiken.


Banden en darts zijn misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar Toyo is ook nooit een stereotiepe onderneming geweest. De fabrikant staat bekend om zijn innovatieve en onconventionele benadering op het vlak van marketing.

Het Japanse bedrijf sponsort een aantal van de grootste namen in de autosport en is vastbesloten om via het partnerschap met de PDC op dezelfde manier te investeren in dartstalent.

Op het WK in Londen (13 dec. - 1 jan.) zullen alle 96 deelnemers Toyo Tires-patches dragen, en het merk zal ook tijdens de rest van het PDC-seizoen op een strategische manier in beeld komen.

Het partnerschap tussen Toyo en de PDC is een slimme zet. Er wordt namelijk verwacht dat maar liefst 40 miljoen kijkers de vele toernooien waarop Toyo Tires in 2019 aanwezig zal zijn, op tv zullen volgen.

In het Verenigd Koninkrijk alleen zullen de dartswedstrijden zo’n 7,3 miljoen kijkers lokken, veel meer dan voor andere sportevenementen, en op de wereldwijde PDC-evenementen worden in 2019 meer dan 500.000 toeschouwers verwacht.

Professionele darters strijden nu om een hele grote prijzenpot, en met een ervaren promotor als Barry Hearn aan het hoofd van de PDC zal de investering Toyo Tires een zeer grote naamsbekendheid en tv-aanwezigheid opleveren.

 

“We zijn bijzonder verheugd dat we Toyo Tires mogen verwelkomen als PDC-partner tijdens deze ongelooflijk boeiende periode voor de sport”, verklaarde PDC-voorzitter Barry Hearn. “Binnenkort gaat het grootste evenement ooit van start in de dartssport. Tijdens het William Hill World Darts Championship strijden 96 spelers om een prijzenpot van 2,5 miljoen pond en wordt Toyo Tires als merk wereldwijd in de schijnwerpers geplaatst. 

“Naarmate de sport verder blijft groeien, zal ook de wereldwijde tour worden uitgebreid. We kijken dan ook uit naar een fantastische samenwerking met dit internationale merk.”