Bandenzoeker Verkooppunten

Nieuws

Opel Dakar Team start, Silk Way

8 juli 2016

Het Opel Dakar Team, met een auto op 235/85 R16 Open Country M/T-R-banden, staat aan de startlijn van de Silk Way Rally in Moskou.

De deelnemers vertrokken vanaf het Olympische Stadion Loezjniki naar het Rode Plein, waar de startceremonie plaatsvond voor deze slopende race van 15 dagen door drie landen. Op hun route naar Peking, waar ze op 24 juli aankomen, moeten ze de meest uiteenlopende terreintypes trotseren. Zand, grind, modder, struikgewas ... en dat de hele marathon van 10.000 kilometer lang. De Rally begon met een special van 2 kilometer in de Kazan Arena, een speciaal geprepareerd circuit waar het publiek de racewagens van dichtbij in actie kan zien. De eigenlijke rally begint bij de 2e etappe: een special van 136K op weg naar Oefa.

Balázs Szalay en copiloot László Bunkoczi rijden de rally met hun Opel Mokka, die uitgerust is met Toyo-banden. Deze banden werden geselecteerd voor hun stevigheid en lange levensduur, zelfs in een rally-context, wat het team bij extreme omstandigheden een grote betrouwbaarheid garandeert.

Het wordt hard werken om de topteams bij te houden. Het klassement wordt aangevoerd door Peugeot met coureurs Stephane Peterhansel, de huidige winnaar van Dakar, en Sébastien Loeb, voormalig wereldkampioen rally. Ook de vroegere Dakar-winnaars van het X-Raid-team rijden mee met hun goed uitgeruste Mini’s, die nog voor de start een flinke uitdaging vormen voor Balázs.
Je kan de rally online volgen www.silkwayrally.com