Bandenzoeker Verkooppunten

Nieuws

Lancering van de Lexus RC F Carbon Kevlar drift wagen

28 juli 2020

Lexus C F Carbon Kevlar verschijnt bij de Dode Zee

De merkambassadeur van Toyo Tires, Ahmad Daham, onthulde zijn nieuwste Lexus RC F aan de wereld op het laagste punt ter wereld, de Dode Zee in Jordanië. De auto is het tweede Lexus RC F-driftwapen van Daham en deze nieuwste constructie profiteert van een complete carbon kevlar-body, die meer dan 600 kg scheert van het gewicht van de auto met fabrieksspecificatie. De nieuwste auto wordt aangedreven door de legendarische 2JZ zescilindermotor, zwaar afgesteld om 1.200 pk te maken.

Ontworpen voor internationale wedstrijden, zal de machine het favoriete wapen van Ahmad zijn voor elite-wedstrijden zoals Drift Masters in Europa en de FIA International Cup in Japan, evenals het UAE & Oman International Drift Championship.

De nieuwe, unieke Lexus Drift Car is de krachtigste, meest geavanceerde Lexus driftauto ooit bedacht. Ter voorbereiding op het 2020 Drift Masters-toernooi gaf Ahmad Daham de nieuw ontworpen full Carbon Kevlar Lexus RC F en zijn rijvaardigheid een grondige training, waarbij hij de auto door de bochten duwde en het adembenemende landschap van de Panorama Road culmineerde in een spannende ' togue '(bergafwijking) naar de top van Mt Nebo, 2600 voet boven zeeniveau.

De Carbon Kevlar Lexus RC F zet zijn kracht op de weg met Toyo Tires Proxes R888R semi slick, 255/35 R 18 vooraan en 285/35 R19 achteraan.

Om de lanceringsvideo te zien, klik hier