Bandenzoeker Verkooppunten

Nieuws

Toyo Tires stapt in het “Athletes for Hope”-project

29 november 2019

Toyo Tires stapt in het “Athletes for Hope”-project

“Athletes for Hope” is een uniek en topsportoverschrijdend project dat de prestaties van 13 topsporters uit verschillende sportdisciplines (triathlon, veldrijden en BMX) samenbrengt om via prestaties iets terug te doen voor het goede doel.  Het team van topsporters gecoacht door Marc Herremans bestaat o.a. uit toptriatleet Marten Van Riel, het Nederlandse wielertalent Shirin van Anrooij en Belgisch kampioene BMX Bo van Tiggel.  In deze 3 disciplines is Toyo Tires reeds enkele jaren actief als partner bij verschillende wedstrijden op nationaal en internationaal vlak. 

Staprobot voor kinderen

Dankzij de goede resultaten van deze atleten voorzien de verschillende partners van het team vanaf 01/01/2020 een bonusbedrag. Deze bedragen zijn niet voor de atleten zelf, maar dienen om langzaam maar zeker een staprobot voor kinderen met verlamming of spierziekten aan te kopen.

Dat gebeurt aan de hand van een kraslot: bij elke goede prestatie krast het team 1 vierkantje weg. Geleidelijk wordt zo een onderliggende foto zichtbaar. Als de foto volledig is, kan een staprobot en andere ondersteuning aangekocht worden. Zo geeft het project kinderen met een beperking een  unieke kans om recht te staan en zelfs opnieuw te stappen.

Maatschappelijke betekenis

De maatschappelijke betekenis van o.a. dit project gaat een belangrijk onderdeel uitmaken van de merkpositionering van Toyo Tires, zodat we niet alleen waarde creëren voor onze klanten en consumenten maar eveneens breder voor de maatschappij.  Naast de warmte van dit project is het voor ons een krachtig strategisch bouwblok om verder aan te tonen  waar Toyo Tires voor staat. 

 

Meer informatie : https://www.athletesforhope.be/