Bandenzoeker Verkooppunten

Nieuws

Bouw van een nieuwe fabriek in Servië

30 juli 2019

Hyogo, Japan – 30 juli 2019 – Toyo Tire Corporation (hoofdkantoor: Itami, prefectuur Hyogo; Voorzitter: Takashi Shimizu) kondigt de oprichting aan van een dochteronderneming in Servië voor de bouw en uitbating van een nieuwe productievestiging voor banden in Inđija.

Toyo Tire wil zijn bedrijfsvoering voortdurend versterken door de wereldwijde markt tijdig te bevoorraden van producten met een hoge meerwaarde. In dat kader had de onderneming in haar ‘2017 Mid-Term Plan’ al aangekondigd een nieuw productieplatform te overwegen met het oog op duurzame groei vanaf 2020.

Toyo Tire bevoorraadt de Europese en Russische markt op dit moment via fabrieken in Japan en Maleisië. Vanaf 2022 zal de nieuwe productie-eenheid in Servië op dat vlak een sleutelrol gaan spelen. Deze toevoeging aan onze portefeuille zal ons wereldwijde systeem voor bandenproductie en -levering versterken.

De nieuwe vestiging wordt een geavanceerde ‘smart factory’ die volop zal gebruikmaken van het IoT (Internet of Things, met onder meer MES*1). Toyo gaat de uitdaging aan om zeer concurrerend te produceren, topkwaliteit te combineren met lage kosten en gedifferentieerde producten met een hoge meerwaarde te bieden voor premiumwagens en lichte vrachtwagens op de Europese markt en daarbuiten.                                                                                *1: MES: Manufacturing Execution System.

Servië voldoet voor Toyo Tire aan alle vereisten. Het land beschikt over een groot aantal hooggeschoolde arbeidskrachten, relatief lage lonen, een groeiende autosector dankzij investeringen door buitenlandse ondernemingen en een bloeiende relatie met Japan. Op die manier wordt binnen Europa een bijzonder aantrekkelijke bedrijfsomgeving gecreëerd.

De bouw van de Servische fabriek begint in mei 2020 en Toyo Tire zal in januari 2022 de productieactiviteiten opstarten, met een jaarcapaciteit van vijf miljoen banden (op basis van banden voor personenwagens) tegen de zomer van 2023.

  • Overzicht van de nieuwe vestiging

Geselecteerde locatie

Inđija, autonome provincie Vojvodina, Servië

Oppervlakte van de site

Ongeveer 600.000 m2

Start van de productie

Januari 2022 (gepland)

Productiecapaciteit

Vijf miljoen banden per jaar (op basis van banden voor personenwagens)

Aantal werknemers

Ongeveer 500

Investering

Ongeveer 48,8 miljard yen (390,5 miljoen euro)

Geproduceerde items

Radiaalbanden voor personenwagens en lichte vrachtwagens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Profiel nieuwe onderneming

Locatie

Belgrado, Servië

Activiteiten

Productie en verkoop van radiaalbanden voor personenwagens en lichte vrachtwagens

Investeringsgraad

Toyo Tire Corporation: 100 %

Datum oprichting

September 2019 (gepland)

Kapitaal

20 miljard yen (160 miljoen euro)