Nieuws

UCI Cyclocross World Cup seizoen 2023/2024

6 november 2023

Toyo Tire Holdings of Europe zet de samenwerking met de UCI Cyclo-Cross World Cup verder voor het 3e jaar op rij.

Net als voorgaande jaren is ook dit jaar de UCI Wereldbeker Veldrijden weer in de VS van start gegaan met het nieuwe seizoen. Ook dit jaar zijn er weer 14 manches van de populaire wielerwedstrijd, waarvan 13 binnen Europa. In het seizoen 2023/2024 zijn er 29 teams met in totaal 197 renners ingeschreven. Toyo Tire Holdings of Europe GmbH ondersteunt in het seizoen 2023/2024 voor de derde keer op rij de UCI Wereldbeker Veldrijden als sponsor.

De eerste wedstrijd van de UCI Wereldbeker Veldrijden van dit seizoen vond plaats op 15 oktober in Waterloo, USA. Terwijl wereldkampioene Fem van Empel duidelijk de eliteklasse bij de vrouwen won, was de wedstrijd bij de mannen spannend. Eli Iserbyt nam aanvankelijk de leiding. Maar na een schoenprobleem moest Eli Iserbyt 20 seconden goedmaken op Thibau Nys en Pim Ronhaar om te winnen. Hij kon zich terugwerken naar de tweede plaats. De wedstrijd werd echter gewonnen door Thibau Nys.

De tweede race vond plaats op 29 oktober in Maasmechelen, België. Bij de dames elite wist de wereldkampioene Fem van Empel opnieuw al heel vroeg de leiding te nemen en pakte voor de tweede keer dit seizoen de eerste plaats. Bij de Heren Elite werd het opnieuw spannend, want Michael Vanthourenhout nam de leiding bij de start maar kon niet wegrijden van Ronhaar. Nadat Michael Vanthourenhout en Pim Ronhaar de pitstraat waren binnengereden, nam Eli Iserbyt de leiding over en streed hij met Thibau Nys en Lars van der Haar om de eerste plaats. Uiteindelijk wist Lars van der Haar de leiding te nemen en de overwinning op te eisen. Eli Iserbyt pakte dit seizoen opnieuw de tweede plaats.

De volgende race vindt plaats op 12 november in Dendermonde, België. We zijn benieuwd of wereldkampioene Fem van Empel ook dit jaar weer bovenaan het klassement staat en hoe de mannen elite verder gaat.