Bandenzoeker Verkooppunten

Nieuws

TOYO TIRES in Dakar 2021

1 juli 2021

Hyogo, Japan, 1 juli 2021, Toyo Tire Corporation (hoofdkantoor: Itami, prefectuur Hyogo; voorzitter en CEO: Takashi Shimizu; hierna ‘Toyo Tires’) heeft vandaag aangekondigd dat het Toyo OPEN COUNTRY M/T-R-banden, een speciaal aangepaste versie voor offroadracing van zijn topmerk voor pick-ups en SUV's, zal leveren aan Team Land Cruiser – Toyota Auto Body (hierna ‘TLC’). Het team, dat opgericht is door Toyota Auto Body Co., Ltd. (hoofdkantoor: Kariya, prefectuur Aichi; voorzitter: Keiji Masui; hierna, ‘Toyota Auto Body’), zal deelnemen aan de Dakar Rally 2022 en 2023.

Toyota Land Cruiser tijdens de Andalucía Rally 2020

De Dakar Rally is een offroadrally die al wordt georganiseerd sinds 1979. Oorspronkelijk liep het traject van Parijs in Frankrijk naar Dakar in Senegal, waarbij de Afrikaanse Sahara werd doorkruist, en stond de wedstrijd bekend als Parijs-Dakar. Ook nu de race plaatsvindt in Saoedi-Arabië in het Midden-Oosten, blijft de Dakar racers en autosportfans bekoren als een van de zwaarste autosportevenementen ter wereld. Tijdens de volgende Dakar Rally, die gepland staat voor januari 2022, zullen de deelnemende teams in twee weken in totaal ongeveer 8000 km afleggen.

TLC is een professioneel rallyteam opgericht door Toyota Auto Body, dat deel uitmaakt van Toyota Group, om deel te nemen aan de Dakar Rally. Het team nam voor het eerst deel aan de Dakar in 2005 en nam toen de fakkel over van zijn voorganger, het Toyota Team Araco. Tijdens de Dakar van 2021, die in januari van dit jaar plaatsvond, behaalde het team zijn achtste opeenvolgende overwinning in de productiecategorie.

Toyo Tires heeft zijn bekroonde banden geleverd aan tal van teams en racers, die overal ter wereld deelnemen aan zware offroadraces en overwinningen in de wacht slepen. Tijdens de Dakar van 2022 zal Toyo Tires TLC ondersteunen met OPEN COUNTRY M/T-R-banden, die speciaal voor de Dakar Rally werden ontwikkeld op basis van TLC’s ervaring in offroadraces in woestijnen en andere verraderlijke terreinen, en de knowhow die Toyo Tires heeft opgedaan dankzij zijn steun aan dergelijke races. Het gemeenschappelijke doel bestaat erin om de acht overwinningen van TLC op rij te verhogen tot negen opeenvolgende overwinningen in de productiecategorie.

In zijn ondernemingsplan voor de middellange termijn (het Mid-Term '21 Plan), dat in februari van dit jaar werd aangekondigd, kondigde Toyo Tires aan dat het de ontwikkeling zal versterken van producten met een uniek design en unieke functies, waaronder de OPEN COUNTRY-banden. Toyo Tires benut de kennis die in deze wedstrijden wordt opgedaan voor zijn ontwikkelingsproces, om nog hoogwaardigere en beter presterende producten te leveren die de algemene consument zullen aanspreken.

■ Over Team Land Cruiser – Toyota Auto Body

Een rallyteam opgericht door Toyota Auto Body om deel te nemen aan de Dakar Rally met de Toyota Land Cruiser die het ontwikkelt en produceert. De manager, coach en racers van het team zijn in dienst van de onderneming. Het team stond vroeger bekend als Toyota Team Araco, en nam in 1995 voor het eerst deel aan de 'Parijs-Dakar' met de Toyota Land Cruiser 80-reeks. Sindsdien heeft TLC deze wereldberoemde offroadrace in de T2-productieklasse veelvuldig op zijn naam geschreven en behaalde het zijn achtste opeenvolgende zege in de Dakar Rally 2021.

■ Over het contract

Ondersteunde voertuigen

2022: Land Cruiser 200

2023: Land Cruiser 300

Ondersteuningsgegevens

Ontwikkeling en levering van OPEN COUNTRY M/T-R-banden

■OPEN COUNTRY-reeks

De OPEN COUNTRY-bandenreeks is het topmerk van Toyo Tires dat zich richt op de SUV-markt. Toyo Tires heeft wagens met OPEN COUNTRY-banden geholpen om tal van uitstekende resultaten te behalen in internationale races en de duurzaamheid en weerstand tegen externe schade te verbeteren om een betrouwbare mobiliteit te garanderen. De uitstekende basisprestaties en het agressieve patroondesign worden sterk gewaardeerd in de VS, waar grote SUV’s bijzonder populair zijn. OPEN COUNTRY biedt ook banden aan met witte belettering, die populair zijn bij outdoorliefhebbers en trendbewuste consumenten in Japan.