Bandenzoeker Verkooppunten

EU Bandenlabel

Wat u moet weten.

Verordening 1222/2009 van de Europese Gemeenschap vereist dat alle banden* die worden geproduceerd na juni 2012 en binnen de EU worden verkocht ofwel van een label moeten zijn voorzien of vergezeld zijn van een label dat zichtbaar is opgesteld in het verkooppunt. 
 
Rechts ziet u een voorbeeld van het nieuwe EG-bandenlabel. Een soortgelijke etikettering wordt al geruime tijd gebruikt voor huishoudtoestellen zoals was- en 
vaatwasmachines.
Meer informatie over de nieuwe verordening met bijbehorende FAQ’s is 
beschikbaar bij de European Tyre & Rubber Manufacturers’ Association (ETRMA).
 
Het EU banden label 
moet informatie bieden over 3 specifieke parameters: grip op nat 
wegdek, brandstofefficiëntie en rolgeluidemissies. Meer informative vindt u terug op de officiële website van “European Tyre & Rubber Manufacturers' Association” (ETRMA). www.etrma.org


Prestaties van Toyo Tires

Het Europese bandenlabel biedt een goede indicatie van de basisprestaties van een band. Het verhaal gaat echter verder dan deze drie criteria. Uw veiligheid en comfort vereisen de beste prestaties van uw banden onder alle omstandigheden en gedurende hun totale levensduur.
 
Daarom besteedt Toyo Tires bij het ontwerpen, ontwikkelen, testen en produceren van haar banden ook aandacht aan vele parameters die niet op het nieuwe label staan vermeld: stuurgedrag op een nat wegdek, remprestaties op een droog wegdek, stabiliteit bij hoge snelheden, weerstand tegen aquaplaning, slijtvastheid, comfort en intern geluid.
 
Voor zijn winterbanden ontwikkelt Toyo Tires ook geavanceerde rubbersamenstelling- en loopvlaktechnologieën. Deze ontwikkelingen verzekeren goede rijkarakteristieken, rem-, acceleratie- en stuurrespons bij lage temperaturen en op sneeuw en ijs.
 
Alle criteria samen vertellen het volledige verhaal achter de kwaliteit van banden en bieden u een richtlijn bij het kopen van een geschikte band voor uw rijbehoeften.